| Śniadanie | Obiad | Podwieczorek | |
Dzień | Godz. 8.30 | Godz. 11.30 | Godz. 13.50 | |
|
| I danie | II danie |
|
Poniedziałek 09.06.2025 | Rogal 60 g (mąka pszenna, woda, drożdże, cukier) masło 10 g (śmietanka pas. z mleka), krem ciasteczkowy 15 g, kawa z mlekiem 150 ml (mleko 2%) | Zupa ziemniaczana zabielana 250 g (marchew, pietruszka, seler, por, przyprawy, skrzydło z kur., skrzydło z indyka, śmiet. 18%, jogurt nat.) | Kasza gryczana 40 g, gulasz wieprzowy 80 g (mięso wieprzowe, przyprawy) surówka z ogórka kiszonego i cebulki 60 g, kompot owocowy 150 ml, banan 80 g | Angielka 30 g (mąka pszenna, drożdże, woda) chleb 30 g (mąka żytnia, mąka pszenna, zakwas nat.,drożdże, woda) masło 10 g ( śmietanka pas. z mleka), polędwica sopocka 20 g (mięso wieprzowe, przyprawy) rzodkiewka 5 g, herbata owocowa /woda 150 ml (cukier trzcinowy 0,01 g, kwas cyt. sok malinowy, witamina C) |
Wtorek 10.06.2025 | Kasza manna na mleku 150 g (mleko 2 %) angielka 30 g (mąka pszenna, drożdże, woda) masło 10 g (śmietanka pas. z mleka) serek waniliowy 15 g (mleko, śmietanka, cukier, aromat, kultury bakterii mlekowych) | Zupa pieczarkowa zabielana z makaronem 250 g (marchew, pieczarki, pietruszka, por, seler, skrzydło z indyka i kurczaka, śmietana 18 %, jogurt naturalny, mąka pszenna, mąka makaronowa, jajko) | Ziemniaki 200 g, polędwica w sosie własnym 80 g, kalafior z bułką tartą 60 g, kompot wieloowocowy 150 g , truskawki 80 g | Sałatka owocowa 150 g (banan, nektarynka, śliwka) polana syropem klonowym, słomka ptysiowa 50 g (mąka pszenna, jajko) herbata/ woda 150ml |
Środa 11.06.2025 | Granola z mlekiem 200 g (pełnoziarniste płatki, mąka kukurydziana, miód naturalny, mleko 2% ) angielka 60 g (mąka pszenna, drożdże, sól) masło 10 g (śmietanka pas. z mleka) serek kanapkowy 15 g (mleko pasteryzowane śmietana), szczypiorek 5 g, herbata /woda 150 ml | Krupnik z kaszy jęczmiennej z ziemniakami 250 g (seler, por, pietruszka, ziemniaki, kasza jęczmienna przyprawy, skrzydło z indyka i kurczaka, marchew) | Makaron spaghetti 40 g (mąka makaronowa, jajko, woda), sos boloński z mięsem 80 g (mięso wieprzowe, przyprawy, konc. pomidorowy) ogórek zielony 40 g, kompot owocowy 150 ml, jabłko 80 g | Chleb 30 g (mąka pszenna, mąka żytnia, zakwas nat. drożdże, sól) chleb razowy 30 g (mąka żytnia, mąka razowa, drożdże, sól) masło 10 g (śmietanka past. z mleka) kiełbasa podwawelska 20 g (mięso wieprzowe 96 % , przyprawy) papryka 5 g, ogórek zielony 5 g, herbata owocowa 150 ml (kwas cyt., sok malinowy, witamina C (cukier trzcinowy 0,01 g) |
Czwartek 12.06.2025 | Stół szwedzki- chleb babuni 30 g (mąka pszenna, mąka żytnia zakwas nat., sól) angielka 30 g (mąka pszenna, drożdże, woda, sól) masło 10 g (śmietanka past. z mleka) szynka słowiańska 10 g (mięso wieprz. 96 %, gorczyca, soja) kabanos 5 g, ser żółty 10 g (mleko past, podpuszczka, kultury bakterii) dżem 10 g, pomidor 5 g, sałata 5 g, herbata z cytryną /woda 150 ml | Krem z białych warzyw z groszkiem ptysiowym 250 g (marchew, pietruszka, por, seler, burak czerwony, ser, ziemniaki, skrzydło kurczaka i indyka) | Ziemniaki 200 g, udo z kurczaka 60 g (udko, przyprawy, olej rzepakowy) sałata z śmietaną 60 g, kompot owocowy 150 ml, gruszka 80 g | Kisiel wiśniowy 150 ml, biszkopty 20 g, herbata/woda 150ml |
Piątek 13.06.2025 | Kajzerka 70 g (mąka pszenna, mąka żytnia, drożdże, sól) masło 10 g (śmietanka pas. z mleka) ser żółty 20 g (mleko pasteryzowane, podpuszczka, kultury bakterii) pomidor, kakao 150 ml (mleko 2 % , kakao naturalne) | Barszcz biały z ziemniakami 250 g (marchew, pietruszka, por, seler, ziemniaki, skrzydło kurczaka i indyka, barszcz biały zakwas naturalny) | Ziemniaki 200 g, kotlet rybny 60 g (miruna, jajko, bułka tarta) kompot 150 ml (śliwka, jabłko, wiśnia) arbuz 80 g | Angielka 30 g (mąka pszenna, drożdże, woda) chleb 30 g (mąka żytnia, mąka pszenna, zakwas nat.,drożdże, woda) masło 10 g (śmietanka pas. z mleka) wędlina 15 g (mięso wieprzowe, przyprawy) rzodkiewka 5 g, herbata owocowa /woda 150 ml (cukier trzcinowy 0,01 g, kwas cyt. sok malinowy, witamina C) |